Borůvkový skoro ‘cheescake’

Jeden kousek hotového borůvkového koláčeProtože darovaných borůvek z minulé sezóny máme ještě spoustu, tak nějak si je stále šetříme a vychutnáváme, tak jsme se rozhodli trochu jich využít víc a udělat si něco jako cheesecake, ale bez ‘číze’. Výhodu v tom poznáte hned, nejsou tam žádné mléčné produkty a tím pádem velmi paleo přátelské. Čím se to tedy nahradí je želé – z ořechů a želatiny a borůvek. Zní to chutně? Tak jdeme na to! Recept jsme si vypůjčili odsud.

Čas receptu: namáčení alespoň 4 hodiny, příprava 30 minut, pečení 10, chlazení 60 minut 

Suroviny:

  • krusta:
  • ½ hrnku mandlové mouky
  • ½ hrnku mletého kokosu
  • 1 vejce
  • 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • 1 čaj lžíce medu
  • náplň:
  • 1 balení živočišné želatiny
  • 200 ml vody
  • 1 hrnek namočených mandlí
  • 1 hrnek zmražených borůvek
  • 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • 1 pol lžíce citrónové šťávy
  • 1 čaj lžíce jablečného octa
  • 1 čaj lžíce vanilkového extraktu
  • 1 pol lžíce medu

Hotový koláč před vychlazením

Postup:

  1. Nejdříve přes noc necháme namočené mandle, pokud máte se slupkou tak slijte vodu a zpařte je vroucí vodou a nechte stát 5 minut a poté oloupejte.
  2. Krusta: smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte těsto.
  3. Těsto přidejte do formy a rovnoměrně rozprostřete a poté propíchejte vidličkou.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 190°C po dobu deset minut.
  5. Mezitím si připravte želatinu, podle návodu rozpusťte v malém množství horké vody.
  6. Zbytek surovin dejte do mixéru a pořádně rozmíchejte a přilijte želatinu a ještě promíchejte.
  7. Korpus nechte vychladit než do něj dáte náplň.
  8. Poté dejte alespoň na hodinu do lednice.

Pohled z profilu

Leave a Reply

Your email address will not be published.