Medový losos

Pečený medový losos se salátemLososa jíme často a rádi, protože jeho chuť je vynikající sama o sobě nepřidáváme k němu často moc koření ani nijak výrazně nekombinujeme chutě, avšak tentokráte to bude trochu jiné. V dubnovém Albert v kuchyni magazínu jsme našli recept na medového lososa. Lehké, sladké a krásně zvýrazňující kombinaci marinády se nedalo odolávat velmi dlouho.

Čas receptu: příprava 5 minut, marinování 30-60 minut, pečení 15 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 2 kousky lososa
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • marináda:
  • 60 ml balzamikového octa
  • 60 ml medu
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 čaj lžíce dijonské hořčice

Čerstvě upečený medový losos

Postup:

  1. Připravte si marinádu ze všech surovin.
  2. Do pečící misky dejte trochu oleje, na něj vyložte lososa a posolte a popepřete a přelijte marinádou.
  3. Nechte marinovat 30-60 minut v lednici.
  4. Předehřejte troubu na 200°C a poté tam upečte lososa. Zhruba 10-15 minut, dle tloušťky, stačí.

No a k tomu všemu jsme si udělali jednoduchý míchaný salát z pár snítek pažitky, pár kousků řapíkatého celeru, asi 5 větších ředkviček, 1 rajče a půl salátové okurky. Zálivka nebyla třeba, jen prostě mírně štiplavá chuť na podtrhnutí sladkosti lososa.

SAM_6198 low

Leave a Reply

Your email address will not be published.