Jak začlenit dostatek ryb do běžného jídelníčku by se mohlo zdát, že bude boj, ale ono vlastně ani není. Stačí být trochu odvážný a hledat různě inspiraci. My obvykle jedli tuňáka z konzervy s avokádem na snídani, až jsem jednoho dne našel recept, který spojil obě tyto pochoutky dohromady a přidal ještě majonézu. Samozřejmě si z tuňáka a majonézy společně s dalšími ingrediencemi můžete utvořit salát, který pak můžete jíst s čímkoliv ne jen s avokádem. Původní inspirace byla někde jinde, ale oslovila mě Sarah Fragoso.
Čas receptu: příprava 5 minut
Suroviny na 1 porci:
- 1 zralé avokádo
- půl konzervy drceného tuňáka ve vlastní štávě, odkapaného
- 2 pol lžíce majonézy
- trocha pažitky
- sůl, pepř, chilli
Postup:
- Rozkrojte avokádo podélně napůl. Vyjměte pecku.
- Můžete ještě vyhloubit díru po avokádu a to rozmíchat s pomazánkou.
- Smíchejte majonézu s kořením a tuňákem a vložte do avokáda.
- Posypte pažitkou a konzumujte.
Dovolím si dotaz, jak velkou konzervu tuňáka používáte. Používáte i tuňáka v oleji či výhradně ve vlastní šťávě?
Předem děkuji za odpověď
Zdravím,
používám ve vlastním oleji, 195 g i s kapalinou (150g má být masa). Nebráním se použít i těm s olivovým olejem, ale moc jich dostupných není co by mi chutnaly. Olej tam můžu vždy přidat, ubrat ho je těžké 🙂
Metla