Avokádo plněné tuňákovou pomazánkou

Avokádo plněné tuňákovou pomazánkouJak začlenit dostatek ryb do běžného jídelníčku by se mohlo zdát, že bude boj, ale ono vlastně ani není. Stačí být trochu odvážný a hledat různě inspiraci. My obvykle jedli tuňáka z konzervy s avokádem na snídani, až jsem jednoho dne našel recept, který spojil obě tyto pochoutky dohromady a přidal ještě majonézu. Samozřejmě si z tuňáka a majonézy společně s dalšími ingrediencemi můžete utvořit salát, který pak můžete jíst s čímkoliv ne jen s avokádem. Původní inspirace byla někde jinde, ale oslovila mě Sarah Fragoso.

Čas receptu: příprava 5 minut

Suroviny na 1 porci:

  • 1 zralé avokádo
  • půl konzervy drceného tuňáka ve vlastní štávě, odkapaného
  • 2 pol lžíce majonézy
  • trocha pažitky
  • sůl, pepř, chilli

Postup:

  1. Rozkrojte avokádo podélně napůl. Vyjměte pecku.
  2. Můžete ještě vyhloubit díru po avokádu a to rozmíchat s pomazánkou.
  3. Smíchejte majonézu s kořením a tuňákem a vložte do avokáda.
  4. Posypte pažitkou a konzumujte.

2 thoughts on “Avokádo plněné tuňákovou pomazánkou

  1. Dovolím si dotaz, jak velkou konzervu tuňáka používáte. Používáte i tuňáka v oleji či výhradně ve vlastní šťávě?
    Předem děkuji za odpověď

    • Zdravím,
      používám ve vlastním oleji, 195 g i s kapalinou (150g má být masa). Nebráním se použít i těm s olivovým olejem, ale moc jich dostupných není co by mi chutnaly. Olej tam můžu vždy přidat, ubrat ho je těžké 🙂
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *