Přehled blogu: 2014

Určitě stojí za to shrnout víc než jednou ročně (na výročí založení blogu), jak se mi dařilo. Jsou to zajímavé informace nejen pro mě, ale možná se budou líbit i Vám. Vybral jsem tedy část přehledu, který mi přišel zajímavý a dám ho trochu i do kontrastu s dalšími daty, které se za ty dva roky a pár měsíců nasbíraly.

2014-5

Přehled návštěvnosti podle států

Z České republiky samozřejmě přišlo nejvíce návštěvníků a to tedy více než 400,000 za poslední rok. Druhá se umístila Slovenská republika s téměř 70 tisíci. Další země už na tom byly hůře, ale většina se stejně připojila z Evropské Unie. Z Ameriky a Kanady dohromady se připojilo stejně lidí jako z Německa, tedy něco kolem 3 tisíc. A celý přehled se rozprostřel do 109 zemí, kde spousta velmi exotických měla po jednom člověku. Samozřejmě ne vždy to znamená, že daní jedinci opravdu pocházejí z dané země, ale i tak některá četnost byla velmi zajímavá.

Nejlepší den a četnost příspěvků

Nejvíce návštěv se odehrálo díky článku Anničky Jermářové na iDnesu a do 9 dubna s 3826 návštěvami. Avšak hned po novém roce začal být zájem o blog vysoký a to hlavně díky snahy mnoha lidí změnit svůj životní styl a zatím nadšení z novoročních předsevzetí – 3.1.2015 tedy bylo již poprvé překonání 3 tisíce návštěv bez cizí pomoci.

Dařilo se mi vcelku dost přispívat, vlastně více než jsem si řekl na začátku roku avšak nebylo to již každý den, ačkoliv téměř každý den se něco nového dělo. Nový vzhled, přesun na novou doménu, úprava obsahu a vyhledávání, bylo toho dost – ale nic bych nebral zpět. Nejdéle jsem vydržel vkuse přispívat  13 dní a to v červenci, kdy jsme si poprvé zakusil svoje Whole30.

Srovnání s předchozím rokem

Vše bylo asi tak trojnásobné, denní návštěvy, celý objem, komentáře, počet nových států, je to tedy zajímavý růst a pokud tak bude platit i pro 2015, budou to opravdu krásná čísla. Avšak jedno zůstává stejné a to oblíbené části webu a recepty – stálice které neomrzí a střídají se podle sezóny. Soustavně tedy ty ostatní vylepšuji a pokud mám připomínku, úpravu, vždy se nebojím ji udělat, takže vlastně i Vám dlouho známé recepty či články jsou po čase trochu jiné. Velké a faktické změny zapisuji, ostatní jen provedu, protože je už neshledávám pravdivými (třeba špatné a nešetrné postupy přípravy pokrmu, kde jsem se naučil jak s tím lépe zacházet).

No a co dále?

Moje soustředění se přesouvá trochu na jiné projekty – obchod, propojení komunit a uvidíme co se bude dít dále. Blogu se určitě budu věnovat, kvalitní recepty budu stále prezentovat a do budoucna doufám, že přepracuji fotografie, stylistiku a možná i celou koncepci receptů, ale to je moc velký plán na to aby se mi do něj zhurta chtělo. Velmi bych ocenil, kdybyste mi psali, co by Vás zajímalo, co zde chybí, já něco občas najdu a zkusím na tom zapracovat, ale těžko dokážu odhadnout co by Vás zajímalo.

Mohu si tedy i Vám popřát mnoho úspěchů do roku 2015, ať je jako vždy lepší než ten předchozí!

Úplný přehled wordpress prezentace roku 2014 naleznete pod tímto odkazem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.