Podzim je tady, nejen kalendářně, ale už i počasím, náladou a také astronomicky. K tomu také patří sezónní potraviny, brzo bude všude spousta jehněčího masa, petržele a mrkve, dýní, jablíček a už jsou všude mraky švestek, ostružin a končících malin. Radost pohledět na ty barvy a užívat si jich, tak proč si k tomu nedat i takový tématický salát. Aby byl bohatší, vybral jsem k němu i sýr a ořechy (ty pravda nejsou letošní, ale loňské). Tak pojďme na to…
Čas receptu: příprava 10-15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 větší zralá hruška, bez jádřince, na plátky
- 100 g sýru s modrou plísní (třeba niva), rozdrolené či na větší kostky
- 1 puk čekanky, rozkrojený na plátky podélně
- hrst vlašských ořechů, nahrubo nadrcené
- dvě hrsti polníčku či jiných lístků
- 1-2 pol lžíce sherry octa či červeného vinného
Postup:
- Na suché pánvi opražíme ořechy (asi tak 1-2 minutky), dokud neprovoní místnost.
- Nakrájíme si čekanku a hrušku a rozložíme po talíři.
- Přidáme polníček a vše posypeme ořechy, sýrem a zakápneme octem.
To vypadá dobře, hrušky a sýr, mňam. Musím se teda přiznat, že čekanku jsem nikdy nezkoušela 🙂 http://www.cookingwithsusa.blogspot.cz
Ahoj Šůšo,
určitě zkus, čekanka je dobrá ať už syrová či teplá.
Metla