Vepřové baby žebírka

Baby ribs s pečenou dýníŽeber není nikdy dost a dávat si je na snídani, se může někomu zdát jako hrozný zvyk, ale občas není zbytí. Prostě se pečou moc dlouho a večeřet v 10 se nemá v rámci zachování zdraví, tak si je dáte na snídani jako my a je vymalováno. Recept jsem použil tento a mírně přizpůsobil. Výhodou je, že je nemusíte až tak dlouho marinovat, prakticky vůbec, ale lepší je dát tomu alespoň dvě hodiny.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg vepřových baby žebírek
  • 2 čaj lžíce soli
  • 2 čaj lžíce mleté papriky
  • 2 čaj lžíce granulovaného česneku
  • 1 čaj lžíce sušené cibule
  • 2 čaj lžíce chilli nebo kayenského pepře
  • 1 čaj lžíce pepře
  • 1 čaj lžíce římského kmína
  • trocha olivového oleje

Žebra čerstvě z trouby

Postup:

  1. Žebra omyjeme a osušíme.
  2. Smícháme všechny ingredience na suchou marinádu.
  3. Vetřeme pořádně do masa a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
  4. Předehřejeme troubu na 125°C.
  5. Dáme žebra do pečící nádoby, třeba do pekáče na alobal, tak aby stály na kostech a ne na mase (aby se to nepřilepilo).
  6. Pečeme 3 hodiny.

2 thoughts on “Vepřové baby žebírka

  1. Doporučujem namočiť žebierka na 24hod. do piva. Treba použiť kvalitné pivo ja davam prazdroj, po 24 hodinach vybrať osušiť a až potom použiť marinádu. Vyskušajte a neolutujete!

    • Zdravím,

      zní to skvěle, hned bych si dal, ale má to jeden háček – ten lepek z piva. Neshoduje se to s paleo stravou, ale je pravda, že jsem v pivě už něco pekl a marinovat musí být skvělé 😉 Každopádně skvělý nápad na příští pokus, nebráním se tomu dělat i věci mimo paleo jídla.
      Díky za tip!
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.