Žeber není nikdy dost a dávat si je na snídani, se může někomu zdát jako hrozný zvyk, ale občas není zbytí. Prostě se pečou moc dlouho a večeřet v 10 se nemá v rámci zachování zdraví, tak si je dáte na snídani jako my a je vymalováno. Recept jsem použil tento a mírně přizpůsobil. Výhodou je, že je nemusíte až tak dlouho marinovat, prakticky vůbec, ale lepší je dát tomu alespoň dvě hodiny.
Suroviny na 4 porce:
- 1 kg vepřových baby žebírek
- 2 čaj lžíce soli
- 2 čaj lžíce mleté papriky
- 2 čaj lžíce granulovaného česneku
- 1 čaj lžíce sušené cibule
- 2 čaj lžíce chilli nebo kayenského pepře
- 1 čaj lžíce pepře
- 1 čaj lžíce římského kmína
- trocha olivového oleje
Postup:
- Žebra omyjeme a osušíme.
- Smícháme všechny ingredience na suchou marinádu.
- Vetřeme pořádně do masa a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
- Předehřejeme troubu na 125°C.
- Dáme žebra do pečící nádoby, třeba do pekáče na alobal, tak aby stály na kostech a ne na mase (aby se to nepřilepilo).
- Pečeme 3 hodiny.
Doporučujem namočiť žebierka na 24hod. do piva. Treba použiť kvalitné pivo ja davam prazdroj, po 24 hodinach vybrať osušiť a až potom použiť marinádu. Vyskušajte a neolutujete!
Zdravím,
zní to skvěle, hned bych si dal, ale má to jeden háček – ten lepek z piva. Neshoduje se to s paleo stravou, ale je pravda, že jsem v pivě už něco pekl a marinovat musí být skvělé 😉 Každopádně skvělý nápad na příští pokus, nebráním se tomu dělat i věci mimo paleo jídla.
Díky za tip!
Metla