Nejsem zastáncem toho, aby se peklo jen z mandlové mouky, když už se teda musí péct (což teda nemá být až tak často), proto je lepší zkoušet i další mouky a některé jsou prostě o hodně lepší co se týče chování v troubě, anebo i té výživné hodnoty. Nemluvě o tom, že značné části populace s jejich alergiemi je tento recept ještě více přínosným, protože se vyhýbá i vejcem. Jelikož se nebráním ani nijak práci s mikrovlnnou troubou, proto tady přidávám další z našich pokusů o ideální skořicový šnek, tentokráte úplně jinak než obvykle. Výhodou je jeho absolutně jiná struktura, je totiž velmi nadýchaný a chuťově nepodobný všem, které jsem doposud vyzkoušeli. Originální recept pochází odsud.
Čas receptu: příprava 10 minut, tepelná úprava 6 minut
Suroviny na 2 porce:
- ¼ hrnku lněné mouky
- ¼ hrnku vody
- ⅓ hrnku kokosové mouky
- 1 menší zralý banán
- ½ čaj lžíce jedlé sody
- špetka soli
- 1 pol lžíce medu
- 1 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- náplň:
- 1 pol lžíce kokosové oleje, roztopeného
- 1 pol lžíce skořice
- 1 pol lžíce medu
Postup:
- V míse si smíchejte vodu s lněnou moukou a vytvořte kompaktní hmotu.
- Vmíchejte zbytek surovin a vytvořte těsto.
- Přendejte na pečící papír a vyválejte obdélník asi 15×20 cm. Musí být dost tenký.
- Smíchejte si v misce směs na náplň a potřete rovnoměrně těsto.
- Zarolujte a rozkrojte příčně na polovinu a mělo by Vám vyjít asi tak 10 cm dlouhé srolované těsto.
- Dejte do mikrovlnné trouby na maximum na zhruba 3 minuty. (Případně pečte 15-20 minut při 180°C)