Skořicový koláč

Skořicový koláčProtože skořicoví šneci jsou docela složitá výzva, co se týče paleo provedení, nachází se na internetu spousta receptů, které jsou o této dobrotě, ale s různými obměnami a usnadněními si. Tento, se vzdaluje od konceptu již dále, protože se vlastně nic neroluje, přesto je to vcelku jednoduchý koláč a těsto se dá použít na mnoho dalších způsobů. Originál pochází odsud.

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 18-20 minut

Suroviny na 1 koláč (20 cm v průměru):

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 1 čaj lžíce jedlé sody
  • 4 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • 4 pol lžíce medu
  • hrst rozinek
  • 3+ pol lžíce skořice, klidně i více
  • 2 vejce
  • špetka soli

Skořicový koláč před upečením

Postup:

  1. V míse si smíchejte všechny suroviny kromě skořice a jen polovinu medu.
  2. Vypracujte těsto, polovinu dejte do pečící formy a pěkně přimáčkněte.
  3. Posypte většinou skořice, alespoň 2-3 pol lžíce a přidejte zbytek medu a rozinky.
  4. Položte další vrstvu těsta a opět mírně přimáčkněte.
  5. Posypte zbylou skořicí.
  6. Předehřejte troubu na 180°C a pečte dozlatova, asi 18-20 minut.
  7. Nechte mírně vychladnout před podáváním.

Skořicový koláč po upečení

Leave a Reply

Your email address will not be published.