Jak určitě dobře víte, u nás doma, většinou vařím jen já. Ale občas se k tomu dostane má drahá polovička a přinese si s sebou skvělé recepty, které nestíhám z jejího pinterestu okoukávat. Například tyto krekry, které nejen že provedla v slané verzi podle tohoto receptu, ale dokonce si vymyslela i svoji vlastní sladkou verzi. Úplně mi připomínají takové ty makové krekry, které jsem kdysi jedl, ale tyhle jsou o hodně zdravější. Těsto rozdělila na dvě poloviny, jednu osolila a přidala chilli, do druhého dala špetku skořice a medu. Byly obojí skvělé, ale sladké nebyly až tak výrazné, proto je lepší si těsto ochutnat před pečením.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 15 minut
Suroviny na 25 malých krekrů:
- 1 vejce
- 3 čaj lžíce chia semínek
- 3 čaj lžíce mandlové mouky
- 1 pol lžíce kokosové mouky
- sůl, pepř, chilli, med, skořice
Postup:
- Smíchejte všechny suroviny na těsto a vytvořte si z něj kouli.
- Mezi dvě vrstvy pečícího papíru nebo potravinové fólie dejte těstovou kouli.
- Rozválejte na dosti tenké (takové 2-3 mm).
- Pomocí vykrajovátka či menší skleničky si vytvořte krekry.
- V předehřáté troubě na 180°C pečte dozlatova, zhruba 15 minut.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli chia semínka jsou myšlena už namočené.?
Zdravím,
určitě ne, namočené by se chovaly jako pojivo (vytvořily by gel), což by zde bylo spíše na škodu.
Pěkný den,
Metla