Obrázky vypadaly skvěle v receptu, který jsem se rozhodl napodobit. Výsledek byl o hodně hustší, co se týče textury než jsem čekal, ale vlastně to bylo tak jak bych si to představoval. Poté jsem ho už požíval jako opravdovou housko, rozkrojenou opekl nebo prostě přikusoval jen tak. Pro trochu více křupavý efekt je lepší dělat menší a trochu více je vypéct, nebudou tak vlhké ani uvnitř a vše bude v pořádku.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 20 minut
Suroviny na 7 velkých housek:
- 1 střední hlávka květáku, nasekaná nadrobno
- 2-3 pol lžíce mandlové mouky
- 2 velká vejce
- 1 pol lžíce kokosové mouky
- ¼ čaj lžíce soli
- ½ čaj lžíce granulovaného česneku
- případně další koření a bylinky
- na posypání:
- 1 pol lžíce sušené cibule
- 1 pol lžíce sezamu
- 1 čaj lžíce granulovaného česneku
- ½ čaj lžíce máku
- ½ čaj lžíce soli
Postup:
- V misce si smíchejte všechny suroviny na posypání, nadrťte si případně cibuli v hmoždíři.
- Rozemelte květák nadrobno, téměř na prach je nejlepší.
- Přidejte vejce, koření a případně něco k dochucení, myslete na to, že toho musíte dát docela dost.
- Rozmíchejte a vytvořte koule.
- Na plech vyložený pečícím papírem je vyložte, posypte a mírně připlácněte.
- Pečte 18-20 minut na 200°C.
To vypadá hodně pěkně! Vyzkoušíme!! 🙂
No to me tesi, vic teda, kdyby to byl jen muj recept, ale i tak .. 🙂 Metla
Musím zítra koupit květák!!! Udělám mini hamburgříčky 😀 s domácí majo a domácím kečupem od Melissy Joulwan to bude geniální 😀
Tak hotovo. Máme “divnou” troubu, takže jsem je ve finále pekla půl hodinky, ale můj drahý je z nich nadšen a já též! 🙂 Zkusím ještě zítra jednu várku s přidáním trošku sody aby byly trošku vzdušnější a baňatější 🙂 nicméně je to hrozně dobré a dovedu si podobným způsobem představit připravit i “těsto” na paleo pizzu 🙂 Díky za inspiraci! 🙂
Super, to jsem rád!
prezradte, mate z toho skutocne vzdusne zemlicky ? ja som upiekla skor fasirky, boli skvele, ale vo vnutri dost “mokre”. mala som to piect dlhsie ?
Zdravím,
byly opravdu spíš jako fašírky, tedy karbanátky, než že by to byla opravdu obdoba nadýchané moučné housky. Pokud byly moc mokré, což si nepamatuju, že by se mi stalo, tak by možná stálo za to květák ještě připravit jinak před pečením – buď podusit na suché pánvi, aby se ztratila vlhkost, kterou pustí při vaření či možná podusit v mikrovlnce a poté nechat vyschnout.
Ale tohle opravdu nejsou až tak tradiční housky, či jejich ideální zpodobnění, spíš taková zvláštní příloha 🙂 Na vzdušné bych doporučil vaječné housky u mě na blogu, či případně chystám i nějaké s psylliem, které opravdu vypadají a jsou nadýchané.
Metla