Sušenky z mandlové pasty

Sušenky z mandlové pastyJedny z nejlepších sušenek co jsme vyzkoušeli a hned jsme je testovali ve více verzích. Upřímně, takto nadýchané a lahodné sušenky jsme prostě ještě nedělali. První pokus nevyšel úplně stejně jako druhý, ale důvodem je také, že jsme nepoužili čokoládu jako náplň, ale stylizovali je do podoby Vánočních sušenek. Originál receptu najdete zde a autorka je dělala o hodně větší a tím pádem i úplně jinak vypadají. Vlastně nás to na poprvé dost odradilo, že jsou úplně jiné, ale po otestování první bylo jasné, že tohle je láska na první ochutnání.

Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 10 minut

Suroviny na 24 sušenek:

  • 250 g mandlové pasty (másla), rozmixujte asi dva hrnky mandlí se slupkou dokud se neutvoří hustá hmota (5-10 minut podle mixéru)
  • 4 pol lžíce medu
  • 1 vejce
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • ½ čaj lžíce soli
  • 80 g čokoládových kousků
  • skořice, perníkové koření, vanilka, muškátový ořech

Sušenky po upečení

Postup:

  1. V míse vypracujte těsto ze všech surovin kromě čokoládových kousků, bude dosti tuhé.
  2. Čokoládové kousky tam opatrně vmíchejte, pokud je budete používat.
  3. Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte si plech pečícím papírem.
  4. S pomocí lžíce naberte asi jednu polévkovou lžíci těsta a dejte na papír. Takto utvořte své sušenky.
  5. Pečte 10 minut. Poté nechte vychladnout před přesouváním.

Sušenky před upečením

Jako druhou variantu jsme je dělali ve Vánočním duchu a tedy s perníkovým kořením, trochou vanilky a hodně skořice. Nevyvedly se tak skvěle jako s čokoládou, ale přesto byly skvělé a krásně nadýchané. Ty čokoládové si například ještě můžete čokoládou posypat, abyste ji neměli jen uvnitř, budou pak vypadat zase o kousek lépe.

2 thoughts on “Sušenky z mandlové pasty

Leave a Reply

Your email address will not be published.