Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka na květákovém chlebuJo, vajíčková pomazánka, tu jsem neměl hodně dlouho. A protože jsem nebyl jediný kdo ji doma chtěl jíst, tak jsem si ji připravil. Není třeba řešit nijak složitě ingredience, stačí vejce natvrdo, nějaké to pojivo a trocha koření či bylinek a je to doma. Variant si pak můžete udělat tisíce, přidáním či ubráním jednotlivých surovin. Za pár minut je hotovo, chutná skvěle, lahodně a moc dlouho nevydrží 😉

Čas receptu: příprava 5 minut

Suroviny na 150 g:

  • 3 vejce, uvařená natvrdo, po uvaření – bílky nahrubo nakrájet, žloutky oddělit
  • 1 pol lžíce majonézy
  • sůl, pepř
  • trocha pažitky, nadrobno
  • oříšek měkkého másla

Vajíčková pomazánka

Postup:

  1. Vejce oloupeme, vyndáme žloutky a dáme do mísy.
  2. Rozmícháme žloutky s máslem a majonézou a vytvoříme krém.
  3. Nakrájíme nahrubo bílky, pažitku nadrobno a vmícháme.
  4. Okořeníme a podáváme.

2 thoughts on “Vajíčková pomazánka

  1. Ahoj, pomazánka vypadá úžasně! Zajímalo by mě, na čem ji máš na první fotce natřenou. Pomazánky zbožňuji, ale stále řešim, na co je dávat. Díky moc za odpověď, Lenka

    • Zdravím,
      na obrázku je květákový ‘chléb’ http://wp.me/p2Shqc-bO . Jinak normálně třeba pomazánky zabalit do šunky či jiného salámu, používat jako dip na zeleninu či si zkusit udělat nějaké placky. Není toho moc, ale určitě se dá něco vymyslet, kam takové dobroty natřít či čím je vyplnit 😉
      Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.