Dýňové vafle

Dýňové vafleNa něco s dýní jsem se chystal delší dobu, ale poté co jsem si hledal slušný recept na zpodobnění knedlíků, objevil se na stránkách Veselé borůvky. A aby se využil zbytek dýně, rozhodl jsem se použít ji na vafle. Vy můžete klidně stejné těsto použít na palačinky a to bez jakýchkoliv úprav. Originální recept jsem našel zde a protože jsme to nechtěli zalívat javorovým sirupem, dali jsme trochu medu do těsta a šlo se na to. Protože dýně je opravdu ultimátní co se týče absorpce chutí, začali jsme hned s perníkovým kořením. To obsahuje obvykle – skořici, badyán, koriandr, kardamon, hřebíček, fenykl, anýz a nové koření. Můžete si ho tedy sami namíchat nebo koupit nějaké předmíchané, pokud bude bez cukru. Ostatně touto dobou roku se bude hodit i na další pochutiny 😉

Čas receptu: příprava 5 minut, pečení 10+ minut

Suroviny na 8 menších vaflí (2 porce):

  • 1 hrnek mandlové mouky
  • ½ hrnku dýňového pyré (upečenou dýni rozmixujeme na kaši – vařenou by taky šlo, ale musíte zbavit přebytečné kapaliny, takže to pečení je snažší a vhodnější alternativa)
  • ¼ hrnku kokosového mléka
  • 3 vejce
  • 1 čaj lžíce vanilky
  • 1 čaj lžíce perníkového koření (klidně i více, dle chuti)
  • ½ čaj lžíce jedlé sody
  • ¼ čaj lžíce soli
  • 2 pol lžíce medu
  • muškátový oříšek, dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte všechny suroviny v míse. Jde Vám o docela tekuté těsto.
  2. Připravte jako palačinky nebo ve vaflovači podle postupu.
  3. Podávejte s čerstvým ovocem, krémy či jen tak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.