Snadné a rychlé jídlo, které patří do kubánské kuchyně jsem tady ještě neměl. Rozhodně mě oslovila kombinace surovin a výsledná chuť, kde Vám rozinky ozvláštní a osladí každé sousto. Originál jsem našel u Marka Sissona a rozhodně bych si dal znova.
Čas receptu: příprava 5 minut, vaření 45-50 minut
Suroviny na 3 porce:
- 450 g mletého masa
- 1 kapie, nadrobno
- 3 pol lžíce rozinek
- ½ hrnku zelených oliv bez pecek
- 1 hrnek rajčatové omáčky
- 1 cibule, nadrobno
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- 2 pol lžíce olivového oleje
- 1 čaj lžíce římského kmínu
- 1 čaj lžíce oregána
- sůl, pepř
Postup:
- Nejdříve na rozehřáté pánvi na tuku orestujeme cibuli a papriku, dokud vše nezměkne – 8 minut.
- Dále přidáme mleté maso a orestujeme dokud se nezatáhne.
- Přidáme koření, rajčatovou omáčku a česnek a dusíme pod poklicí 20 minut.
- Přidáme olivy a rozinky a dusíme posledních 10 minut.
Skvělé s ledovým salátem 🙂