Tohle jídlo miluje moje sestra asi nejvíce ze všech a tak jsem se rozhodl, protože jsem na něj dostal chuť ho taky vyzkoušet připravit v paleo duchu. Samozřejmě mě nepřekvapilo, že to šlo úplně snadno a pro ty, kteří milují trochu krémovější verzi, doporučují použít trochu kokosové smetany. Rozhodně se v rámci menší kyselosti oplatí zelí zcedit nebo mírně propláchnout studenou vodou. V pozadí jdou vidět tzv. pivní pochoutky, uzené kousky ryb z Rybárny od Šopíka.
Suroviny na 4 porce:
- 600 g vepřové plece, na 2,5 cm kostky
- 250 g slaniny, nahrubo
- 1 velká cibule, nahrubo
- 1 pol lžíce mleté papriky
- 1 čaj lžíce uzené papriky
- 1 hrnek vývaru
- 500 g kysaného zelí
- 1 čaj lžíce kmínu
- 1 rajče, oloupané a nahrubo
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
Postup:
- V tlustostěnném hrnci si začnete smažit slaninu a poté přidejte maso.
- Nechte ho pořádně zatáhnout a poté přihoďte cibuli.
- Restujte do průhledna, přidejte koření, zelí a pořádně promíchejte.
- Podlijte vodou nebo vývarem, přidejte rajče a duste zakryté asi 45 minut.
- Vyndejte bobkové listy a podávejte třeba s trochou kokosové smetany a cibulí.