Kuku sabzi, nebo-li bylinková frittata, je jedno z nejvíce podivných a přitom extrémně lahodných jídel poslední doby. Příprava na pár minut a velké zužitkování přebytečných bylinek všeho druhu, které máte doma. Inspirace přišla odsud, nechtěl jsem to péct až tak dlouho, není potřeba, i když kvůli pravé barvě by to mělo dostat více než měla moje, ale nám to nevadilo. Jednoduše můžete vyměnit bylinky za to co máte doma, ořechy klidně vynechejte, tak samo i sušené plody, ale je to co tomu dodává na zvláštní chuti 🙂
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 10 minut
Suroviny na 4 porce:
- 5 vajec
- 1 hrnek kopru, nahrubo
- 1 hrnek koriandru, nahrubo
- 1 hrnek petržele, nahrubo
- 1 hrnek pažitky, nahrubo
- 1 čaj lžíce jedlé sody
- ¼ hrnku vlašských ořechů
- malá hrst dřišťálu nebo nahradit se dá brusinkami
- 1 pol lžíce tuku
Postup:
- Mírně opražte na suché pánvi vlašské ořechy.
- Nahrubo nasekejte všechny bylinky.
- Rozmíchejte v míse vejce, přidejte bylinky, ořechy případně sušené plody (brusinky nebo dřišťály).
- Dejte do nádoby ve které můžete péct a na troše tuku pěkně prohřejte vejce, asi tak 3 minuty než se začnou lepit okraje.
- Přendejte do trouby pod gril nebo alespoň na 200°C a pečte 5 minut.
- Poté rozdělte za tepla a podávejte.
Perfektní. Dodám jen, že na kuku sabzi nepoužívám jedlou sodu a naopak nikdy nezapomenu na špetku kurkumy. Připravuji výlučně na pánvi. Na jednu porci počítám 3 vejce a asi dva hrnky bylinek (neměřím).
A já dodávám, že tento recept mám díky zde píšící Věře 🙂 Takže ještě jednou díky !