Pečené palačinky

Podávali jsme s ovocemTak jako každou neděli i dnes přidávám něco sladkého. Pro nás srdcová záležitost palačinek dostala úplně jiný rozměr s tímto receptem. Znáte to, dělat palačinky pro více hladových krků zabere spoustu času a proto zde je jednoduché řešení jak si celou práci ušetřit prostě tím, že to dáte do trouby. Vycházeli jsme z receptu, který není paleo, ale přizpůsobili jsme si ho. Přidali jsme si k němu pěkně udělané skořicové spirálky a značně upravili poměry surovin, protože přece jen mandlová mouka reaguje jinak než normální. No a nakonec jsme si k tomu dali trochu ovoce a šlo se jíst!

Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 8-9 minut

Suroviny na 12 kousků:

  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 pol lžíce kokosové mouky
  • 2 čaj lžíce jedlé sody
  • ½ čaj lžíce soli
  • 2 vejce
  • 1-2 pol lžíce medu
  • 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
  • ½ hrnku kokosového mléka
  • skořicová náplň:
  • 2 pol lžíce kokosového oleje
  • 2 pol lžíce skořice
  • 2 pol lžíce kokosového cukru nebo medu

Palačinky před nakrájenímPostup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V míse smíchejte tekuté suroviny s vejci.
  3. Poté postupně zapracujte mouky, jedlou sodu a sůl.
  4. Mírně vymažte plech nebo použijte pečící papír.
  5. Vytvořte ze skořicové náplně libovolné tvary na těstě, například spirály.
  6. Nalijte na něj těsto a pečte 8-9 minut.

Těsto na palačinky před pečením

2 thoughts on “Pečené palačinky

  1. Jsem zrovna po obědě… Pročítám si nově vložené recepty a mám zase hlad!!!! (Spíše chuť?) 🙂 Úžasná jídla!!!
    Prosím poraďte mi, co mohu užít místo mandlové mouky, na mandle a jiné ořechy mám alergii. Kokos nevadí, mohu použít jen kokosovou?
    Děkuji za odpověď! Hezký den Petra

    • Zdravím,

      kokosová mouka více saje, takže bych ji nakombinoval s nějakou neutrální – třeba žaludová, dýňová, z hroznových jadérek. Ale mělo by to fungovat i s kokosem, jen prostě přidat tekutiny tak, aby to nebylo úplně tuhé.

      Pěkný den, Metla

Leave a Reply

Your email address will not be published.