Tak jako každou neděli i dnes přidávám něco sladkého. Pro nás srdcová záležitost palačinek dostala úplně jiný rozměr s tímto receptem. Znáte to, dělat palačinky pro více hladových krků zabere spoustu času a proto zde je jednoduché řešení jak si celou práci ušetřit prostě tím, že to dáte do trouby. Vycházeli jsme z receptu, který není paleo, ale přizpůsobili jsme si ho. Přidali jsme si k němu pěkně udělané skořicové spirálky a značně upravili poměry surovin, protože přece jen mandlová mouka reaguje jinak než normální. No a nakonec jsme si k tomu dali trochu ovoce a šlo se jíst!
Čas receptu: příprava 15 minut, pečení 8-9 minut
Suroviny na 12 kousků:
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 pol lžíce kokosové mouky
- 2 čaj lžíce jedlé sody
- ½ čaj lžíce soli
- 2 vejce
- 1-2 pol lžíce medu
- 2 pol lžíce kokosového oleje, roztopeného
- ½ hrnku kokosového mléka
- skořicová náplň:
- 2 pol lžíce kokosového oleje
- 2 pol lžíce skořice
- 2 pol lžíce kokosového cukru nebo medu
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte tekuté suroviny s vejci.
- Poté postupně zapracujte mouky, jedlou sodu a sůl.
- Mírně vymažte plech nebo použijte pečící papír.
- Vytvořte ze skořicové náplně libovolné tvary na těstě, například spirály.
- Nalijte na něj těsto a pečte 8-9 minut.
Jsem zrovna po obědě… Pročítám si nově vložené recepty a mám zase hlad!!!! (Spíše chuť?) 🙂 Úžasná jídla!!!
Prosím poraďte mi, co mohu užít místo mandlové mouky, na mandle a jiné ořechy mám alergii. Kokos nevadí, mohu použít jen kokosovou?
Děkuji za odpověď! Hezký den Petra
Zdravím,
kokosová mouka více saje, takže bych ji nakombinoval s nějakou neutrální – třeba žaludová, dýňová, z hroznových jadérek. Ale mělo by to fungovat i s kokosem, jen prostě přidat tekutiny tak, aby to nebylo úplně tuhé.
Pěkný den, Metla