Tenhle dresink jsem si myslel, že jsem nikdy neměl, ale opak je pravdou. V momentě kdy jsem ho vyzkoušel mi bylo jasné, že jsem ho už kdysi měl a rozhodně mi chutnal. Trocha kokosové chuti navíc, by se dala kompenzovat buď více kořením (pepř, hořčice, ocet, či právě koprem – případně můžete dát i petrželku a pažitku nebo i cibulku) nebo v primal verzi smetanou. Recept jsem si vypůjčil odsud, prvně jsem tomu moc nechtěl věřit, ale výsledek byl vynikající.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 400 ml:
- 1 hrnek majonézy
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2-3 pol lžíce kopru, najemno
- 2 stroužky česneku, prolisované nebo velmi najemno
- 1 čaj lžíce jablečného octa
- petržel, pažitka, cibule, hořčičný prášek, paprika, případně na dochucení
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Vyšlehejte si velmi hustou majonézu (trochu méně oleje než v receptu nahoře).
- Utřete si česnek se solí a přidejte k majonéze.
- Vlijte kokosové mléko (plechovku roztřepejte) a nasekaný kopr a pořádně promíchejte.
- Dochutíte dle potřeby a uložíte do chladu před použitím
Pingback: Salát se surimi | Metlův Paleo/Primal food blog