Capesante (Mušle Sv. Jakuba)

Mušle sv. JakubaOd chvíle kde jsem je poprvé uviděl mi bylo jasné, že si je musím připravit. Těšil jsem se na její delikátní chuť a proto kombinace chutí měla podtrhnout tento fakt. Není třeba žádné pořádné koření, jen zvýraznit co nabízí. Recept jsem si vypůjčil od Itala, který opravdu lahodil mému oku a trochu poupravil krém, který je přílohou a vynechal jsem demi glace. Přišel jsem do Ocean48 a koukalo tam posledních 5 kousků, tak jsem 4 vzal a šlo se na to. Celkově to bylo dosti syté a přesně jak jsem očekával..

Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 20 minut

Suroviny na 2 porce:

  • ½ květáku
  • pár růžiček brokolice
  • ½ citronu, šťáva
  • 2 pol lžíce kokosového krému
  • sůl, bílý pepř
  • 2 plátky sušené šunky
  • 4 mušle Sv. Jakuba
  • 1 pol lžíce ghee

Postup:

  1. Uvařím si květák  a brokolici se solí a citronovou šťávou.
  2. Mírně nakrojím zvrchu mušle.
  3. Plátky sušené šunky nakrojím na polovic podélně.
  4. Obalím mušli do slaniny a propíchnu párátkem.
  5. Na pánvi rozehřeju ghí a orestuju z obou stran mušle zabalené ve slanině.
  6. Nechám na papírové utěrce osušit.
  7. Z květáku a brokolice si s kokosovým krémem ušlehám krém.
  8. Osolím a opepřím, vyndám párátko a položím do misky na květákovo-brokolicový krém.

Leave a Reply

Your email address will not be published.