Od chvíle kde jsem je poprvé uviděl mi bylo jasné, že si je musím připravit. Těšil jsem se na její delikátní chuť a proto kombinace chutí měla podtrhnout tento fakt. Není třeba žádné pořádné koření, jen zvýraznit co nabízí. Recept jsem si vypůjčil od Itala, který opravdu lahodil mému oku a trochu poupravil krém, který je přílohou a vynechal jsem demi glace. Přišel jsem do Ocean48 a koukalo tam posledních 5 kousků, tak jsem 4 vzal a šlo se na to. Celkově to bylo dosti syté a přesně jak jsem očekával..
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 20 minut
Suroviny na 2 porce:
- ½ květáku
- pár růžiček brokolice
- ½ citronu, šťáva
- 2 pol lžíce kokosového krému
- sůl, bílý pepř
- 2 plátky sušené šunky
- 4 mušle Sv. Jakuba
- 1 pol lžíce ghee
Postup:
- Uvařím si květák a brokolici se solí a citronovou šťávou.
- Mírně nakrojím zvrchu mušle.
- Plátky sušené šunky nakrojím na polovic podélně.
- Obalím mušli do slaniny a propíchnu párátkem.
- Na pánvi rozehřeju ghí a orestuju z obou stran mušle zabalené ve slanině.
- Nechám na papírové utěrce osušit.
- Z květáku a brokolice si s kokosovým krémem ušlehám krém.
- Osolím a opepřím, vyndám párátko a položím do misky na květákovo-brokolicový krém.