Schválně jestli poznáte o jaké jídlo jde? Těžko, co ? No není se čemu divit, opravdu chutná mnohem jinak než vypadá. Rozhodl jsem se použít salát, který jsem moc často nepoužíval v kombinaci s jídlem z auto-imunitní kuchařky. Recept najdete zde zdarma a můžete se dozvědět i více o tom, proč musí někteří volit takovouto stravu. Prostě někteří z nás nejsou tak šťastní, že nemají alergie, intoleranci či jiné problémy s některými surovinami a tak se musí omezovat, naštěstí jsou zde tvořiví a schopní lidé, kteří jim snadno pomůžou.
Čas receptu: příprava 5 minut
Suroviny na 3-4 porce:
- 0,5 kg grilovaných/pečených kuřecích prsou, na vlákna
- 1 pol lžíce jablečného octa
- 2 čaj lžíce kurkumy nebo kari
- 1 čaj lžíce mletého zázvoru
- 5 pol lžic majonézy
- 1 salát lolo biondo, natrhaný na kousky velikosti sousta
- 2 jarní cibulky, na plátky
- sůl
Postup:
- Kuřecí maso rozebereme na vlákna pomocí vidličky.
- Smícháme ocet, majonézu a koření a promísíme s masem.
- Přidáme salát a cibulku a rozmícháme.
- Podáváme.
No a co je na něm tak jiného? Totiž ti, kteří nemůžou normální majonézu si můžou udělat dresink z kokosového krému s přídavkem dalších surovin a pokud nemůžou ani kokos, pak se dá snadno nahradit například normálním jogurtem.