Kapustový salát s avokádem, grepem a zázvorovou zálivkou

Kapustový salát s avokádem, grepem a zázvorovým dresinkemMožná se Vám to na první pohled zdá jako podivná kombinace, ale určitě budete velmi překvapeni. Jedná se o velmi hodnotné potraviny, plné vitamínů, minerálů a spousty dalšího co jen bude chtít Vaše tělo. Přidáním avokáda se stává i velmi syté. Ačkoliv originální recept přidával do zálivky i sójovou omáčku, já jsem ji vynechal a nemyslím si, že by rozdíl byl až tak velký.

Čas receptu: příprava 10 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 1 grep, vyfiletovaný
  • 1 avokádo, na menší kousky
  • ½ velké střední hlávky kapusty, očištěná a natrhané na velikost sousta
  • dresink:
  • 1 pol lžíce olivového oleje
  • ½ pol lžíce medu
  • 1 čaj lžíce mletého zázvoru
  • šťáva z půlky citronu nebo přebytečná šťáva grepu
  • špetka soli

Postup:

  1. Omytou a okapanou kapustu natrhejte na kousky velikosti sousta a zbavte stonku.
  2. Grep vyfiletujte a posbírejte šťávu, očistěte od pecek a blan.
  3. Rozmíchejte si dresink ze všech surovin (případně místo citronu použijte grepovou šťávu).
  4. Dejte do mísy všechny ingredience, přelijte dresinkem, mírně zamíchejte a podávejte.

2 thoughts on “Kapustový salát s avokádem, grepem a zázvorovou zálivkou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *