Možná se Vám to na první pohled zdá jako podivná kombinace, ale určitě budete velmi překvapeni. Jedná se o velmi hodnotné potraviny, plné vitamínů, minerálů a spousty dalšího co jen bude chtít Vaše tělo. Přidáním avokáda se stává i velmi syté. Ačkoliv originální recept přidával do zálivky i sójovou omáčku, já jsem ji vynechal a nemyslím si, že by rozdíl byl až tak velký.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 grep, vyfiletovaný
- 1 avokádo, na menší kousky
- ½ velké střední hlávky kapusty, očištěná a natrhané na velikost sousta
- dresink:
- 1 pol lžíce olivového oleje
- ½ pol lžíce medu
- 1 čaj lžíce mletého zázvoru
- šťáva z půlky citronu nebo přebytečná šťáva grepu
- špetka soli
Postup:
- Omytou a okapanou kapustu natrhejte na kousky velikosti sousta a zbavte stonku.
- Grep vyfiletujte a posbírejte šťávu, očistěte od pecek a blan.
- Rozmíchejte si dresink ze všech surovin (případně místo citronu použijte grepovou šťávu).
- Dejte do mísy všechny ingredience, přelijte dresinkem, mírně zamíchejte a podávejte.
Překvapivě chutný…děkuji 🙂
Rádo se stalo, ostatně taky mě překvapil 🙂