Ačkoliv název říká krůtí řízek, může se jednat o jakýkoliv jiný avšak tím, že se připravuje v troubě, je potřeba používat spíše masa, která jsou trochu více šťavnatější. Například stehenní řízky. Připravovat by šlo samozřejmě i smažením na pánvi a myslím si, že by to šlo skvěle i tam. Recept pochází od Sarah Fragoso z kuchařky Everyday Paleo. Recept jsem mírně upravil, protože oni je namáčejí v příšerném množství vajec a ve výsledku to vypadá na obrázcích jako maso obalené ve vejci. Jako přílohu jsme volili kořenovou zeleninu na páře s čerstvou petrželkou a trochou másla na zjemnění.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 25-35 minut
Suroviny na 2-3 porce:
- 1 velké vejce
- 0,6 kg krůtích prsou
- ½ hrnku mandlové mouky
- ½ hrnku kokosové mouky
- 1 čaj lžíce granulovaného či sušeného česneku
- 1 čaj lžíce mletého černého pepře
- 1 čaj lžíce soli
Postup:
- Mandlovou a kokosovou mouku s česnekem, solí a pepřem promíchejte a dejte na plytký talíř.
- V hlubokém talíři si rozmíchejte vejce.
- Řízky omyjte, osušte a případně i naklepejte mezi fólií.
- První namočte řízek pořádně ve vejci a poté v sypké obalovací směsi.
- Dejte do pekáčku na alobal či pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20-35 minut, dle tloušťky Vašich řízků a v polovině času obraťte opatrně. (Že je maso hotové poznáte, když ho napíchnete a šťáva, která vyteče bude průhledná)
Pingback: Kuřecí stripy s pečenou zeleninou a broskvovým čatným | Metlův Paleo/Primal food blog