Způsobů jak udělat lečo a podle surovin i množství druhů je tak nepřeberné, myslím tedy, že ho nemusím nijak zvlášť představovat. Zvláště v těchto dnech, kdy je na trhu spousta místních paprik a rajčat, stačí si k tomu přibrat vejce a třeba i nějakou tu uzeninu a jde se na to. Lehké a rychlé jídlo na snídani, které si můžete pořídit za pár korun na porci.
Čas receptu: příprava 5-10 minut, vaření 20 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 papriky, nahrubo
- 2 velká rajčata, oloupané a nahrubo
- 1 kus uzeniny
- 1 velká cibule, nahrubo
- pepř, sůl
- 1-3 vejce
- tuk (sádlo, olej)
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme cibulku do průhledna.
- Přidáme papriku, rajčata, koření a dusíme zhruba patnáct minut. (Pokud Vám vadí kůže z rajčat, tak je první nakrojte terčem shora a zpařte na chvíli, poté oloupejte – z paprik kůži loupat nemusíte)
- Zvedneme poklici a necháme odpařit přebytečnou tekutinu.
- Přidáme vejce či uzeninu a pořádně promícháme a necháme prohřát.