Dnešní recept vznikl jako improvizace, již delší dobu jsem měl chuť udělat něco s chorizem či podobným salámem. Nakonec jsem si po chvilce hledání receptů vytvořil svůj vlastní. Jedná se o kombinaci opraženého salámu a cibulky, aby se uvolnily jejich chutě v kombinaci se sladkými rajčaty. Do salátu si můžete dát cokoliv chcete, základem však jsou ty rajčata – já přidal ještě rukolu a trochu okurky.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny na 1 porci:
- 100 g salámu chorizo či podobného (čabajka, francouzské fermentované salámy, atd.), na plátky
- 2 rajčata, nakrájené
- 1 jarní cibulka či šalotka
- 1 pol lžíce olivového oleje
- + další ingredience
- sůl, pepř
Postup:
- Připravíte si suroviny na salát, dáte na talíř.
- Na rozehřáté pánvi na oleji osmažíte cibulku a salám pořádně z obou stran.
- Přelijete přes salát a konzumujete.
Great article, just what I needed.
Pingback: Chorizo - španělská klobása - Blog Paleo Doupě