Je tomu už pár dní co jsem tu psal článek o čokoládě a o tom, že si ji můžete udělat taky doma. Koupili jsme si tedy silikonovou formu, nějaké ty příměsi a byly na světě s trochou úsilí skvělé čokolády. Zaprášilo se po nich do pár minut a poté už jen zůstaly oči pro pláč, kdy budou zase další. Inspirace s videem odsud.
Čas receptu: příprava 10 minut, chlazení 30 minut
Suroviny na 25-30 čokoládek:
- ½ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- ¼ hrnku kakaa
- 2 pol lžíce rozpuštěného medu
- 2 pol lžíce sušeného drceného kokosu či mouky
- 1 čaj lžíce vanilky
- rumová esence, pomerančová kůra, pistácie, brusinky
Postup:
- V rozpuštěném oleji rozmícháme med a za stálého míchání přidáme kakao.
- Do formy naskládáme plnění a případně můžete rozmíchat ještě kokos do samotné čokolády.
- Přidáme kakao do tekuté směsi a rozmícháme, aby se nám vytvořila čokoláda.
- Tou přelijeme formu a dáme vychladit na půl hodiny do lednice či mražáku.