Chřestová sezóna je v plném proudu a tak se nám taky nevyhnula. K hovězímu masu na houbách jsme si ho dali jako přílohu, ale není to jediný způsob jak jsme jej využili a jak ho ještě hodláme. Takže doporučuji všem, vychutnat si tu skvělou zeleninu dokud je čas. Recept na maso je můj vlastní, není to žádná sláva a na chřest nebo-li špargle jsem našel zde.
Čas receptu: chřest – 15 minut, maso – příprava 5 minut, dušení 40+ minut
Suroviny na 4 porce:
- 900 g hovězího masa, na kousky
- 2 velké cibule, nahrubo
- 1 čaj lžíce kmínu
- trochu soli a pepře
- 200 g sušených či čerstvých hub
- tuk
- voda či vývar
- chřest:
- 1 pol lžíce olivového oleje či jiného tuku
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 čaj lžíce citronové šťávy
- špetka soli a pepře a kayennského pepře
Postup:
- Maso: první na pánvi na rozehřátém tuku osmažím trochu cibulku.
- Poté přidám maso a koření a nechám trochu zatáhnout.
- Poté přidám houby a podliji vodou či vývarem a dusím alespoň 40 minut do změknutí masa.
- Chřest: omyjeme a odkrájíme dřevnaté konce nebo je odlomíme(lepší způsob identifikace staré části)
- Uděláme si ze všech surovin marinádu a tou potřeme chřest vyloženou na pečícím papíře.
- Předehřejeme troubu a upečeme na 200°C na 15 minut, otočíme jednou.