Čokoládová pěna (Mousse au chocolat)

Porce číslo 2 - čokoládová pěna s pomeranči a granátovým jablkemDnešní recept je na jeden z dezertů, které určitě znáte a pokud ne, tak si ho klidně udělejte doma snadno a rychle. Návod, nabízím zde v podobě videa avšak je to v estonštině ! Pokud si tedy pročtete můj návod a postup dle videa, nemůžete neuspět a hlavně Vám bude poskytnut nádherný postup jak servírovat ze všech surovin.

Čas receptu: příprava 15 minut, chlazení 120 minut

Suroviny na 10 porcí:

  • 150 g čokolády
  • 6 vajec
  • kůra poloviny pomeranče
  • 200 g pomerančů
  • 100 g granátového jablka

Porce číslo jedna - čokoládová pěna s pomeranči a granátovým jablkemPostup:

  1. Roztopíme čokoládu ve vodní lázni nebo případně v mikrovlnce.
  2. Přidáme k ní všechny žloutky a rozmícháme. (Nesmí být úplně vychladlé)
  3. Rozmícháme si tuhou pěnu z bílků a poté zapracujeme do původní už vychladlé směsi.
  4. Poté můžete zapracovat pomerančovou kůru a nechat vychladit na dvě hodiny v lednici.
  5. Poté vyfiletujete pomeranč a plátky odložíte bokem, granátové jablko vyloupete na jednotlivé kousky.
  6. Servírujete společně podle videa viz výše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.