Dnešní recept je na jeden z dezertů, které určitě znáte a pokud ne, tak si ho klidně udělejte doma snadno a rychle. Návod, nabízím zde v podobě videa avšak je to v estonštině ! Pokud si tedy pročtete můj návod a postup dle videa, nemůžete neuspět a hlavně Vám bude poskytnut nádherný postup jak servírovat ze všech surovin.
Čas receptu: příprava 15 minut, chlazení 120 minut
Suroviny na 10 porcí:
- 150 g čokolády
- 6 vajec
- kůra poloviny pomeranče
- 200 g pomerančů
- 100 g granátového jablka
- Roztopíme čokoládu ve vodní lázni nebo případně v mikrovlnce.
- Přidáme k ní všechny žloutky a rozmícháme. (Nesmí být úplně vychladlé)
- Rozmícháme si tuhou pěnu z bílků a poté zapracujeme do původní už vychladlé směsi.
- Poté můžete zapracovat pomerančovou kůru a nechat vychladit na dvě hodiny v lednici.
- Poté vyfiletujete pomeranč a plátky odložíte bokem, granátové jablko vyloupete na jednotlivé kousky.
- Servírujete společně podle videa viz výše.