Bůček s dušenou kapustou

Bůček s kapustouPro dnešek zase jedno takové rychlé a jednoduché jídlo, které možná znáte nebo Vás ani nenapadlo to tak udělat dohromady, ale občas když dojdou nápady, člověk prostě jen tak experimentuje a z toho co dům dal. No a protože bůček máme rádi v jakékoliv podobě a zelí a jemu podobné taky, tak jsme do toho šli s radostí. Nejedná se o žádný zázrak, podobné to je spoustě jiných podobný jídel (například vrabec), ale je to značně rychlejší.

Čas receptu: příprava 5 minut, dušení 20 minut

Suroviny:

  • 0,5 kg vepřového boku (bůček), na kousky
  • 1 cibule, nahrubo
  • čtvrt až půl hlávky kapusty, nakrájené na proužky
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • kmín, sůl, pepř

Postup:

  1. Na suché pánvi či v hlubším hrnci začneme smažit bez tuku bůček.
  2. Osolíme a opepříme a přidáme cibuli. Smažíme dokud nezačne bůček chytat zlatavou barvu.
  3. Přidám kmín a česnek a nakrájenou kapustu.
  4. Podlijeme do dvou třetin vodou a dusíme přiklopené 15 minut.

2 thoughts on “Bůček s dušenou kapustou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *