Pro dnešek zase jedno takové rychlé a jednoduché jídlo, které možná znáte nebo Vás ani nenapadlo to tak udělat dohromady, ale občas když dojdou nápady, člověk prostě jen tak experimentuje a z toho co dům dal. No a protože bůček máme rádi v jakékoliv podobě a zelí a jemu podobné taky, tak jsme do toho šli s radostí. Nejedná se o žádný zázrak, podobné to je spoustě jiných podobný jídel (například vrabec), ale je to značně rychlejší.
Čas receptu: příprava 5 minut, dušení 20 minut
Suroviny:
- 0,5 kg vepřového boku (bůček), na kousky
- 1 cibule, nahrubo
- čtvrt až půl hlávky kapusty, nakrájené na proužky
- 3 stroužky česneku, prolisované
- kmín, sůl, pepř
Postup:
- Na suché pánvi či v hlubším hrnci začneme smažit bez tuku bůček.
- Osolíme a opepříme a přidáme cibuli. Smažíme dokud nezačne bůček chytat zlatavou barvu.
- Přidám kmín a česnek a nakrájenou kapustu.
- Podlijeme do dvou třetin vodou a dusíme přiklopené 15 minut.
to jidlo mu sibe jt upne dobry
Ahoj,
opravdu je! 🙂
Metla