Jednoduchý a chutných salátů jsou mraky. Takže přidávám jeden, který nemá vlastní dresink, jen trocha balsamica na zakápnutí. Fotka není až tak vzhledná jako ta v originálním receptu. Použili jsme jako přílohu k lososovi a předchozímu receptu – pepřovému steaku. Porce vyjde na 4 přílohy nebo 2 hlavní chody. Originál jsem našel zde.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny:
- 1 zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostky
- 1 salátová okurka, nakrájená na kostky
- 250 g cherry rajčat, přepůlené nebo rozčtvrcené
- 1 pol lžíce balsamica či jiného octa
- 1 čaj lžíce citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky
Postup:
- Na avokádo zakápneme citrónovou šťávu, aby nám nezhnědlo.
- Nakrájíme všechnu zeleninu a smícháme. Zakápneme balsamico a promícháme.