Dýňové noky

Noky před pečenímŠpagety jsme si ukázali, tak si dáme další tip, jak udělat něco italského. Avšak mějte na paměti, dýňové noky prostě nebudou nikdy jako ty gnocchi, které znáte. Je to prostě něco co to připomíná, ale je chuťově i strukturou jiné. Výhodou pak je to, že se dá použít stejně a nádherně saje omáčku. Což se mi osobně na tom velice líbilo. Recept jsme použili tento a zkusili jsme oba způsoby přípravy.

Čas receptu: dýně – 15-30 minut, příprava 10-15 minut, pečení 8-10 minut

Suroviny:

  • 0,5 kg hokkaido dýně, bez slupky
  • až 2 hrnky mandlové mouky
  • 1 vejce
  • 1 čaj lžíce soli
  • ½ pol lžíce rozmarýnu, čerstvého nasekaného
  • ½ pol lžíce bazalky, čerstvé nasekané
  • olivový olej

Směs před přidáním mouky

Postup:

  1. První si musíte uvařit nebo upéct dýni a sundat z ní slupku. Při vaření to bude kratší časově, ale pak náročnější oddělit všechnu vodu. Pečení však zabere více času celkově, avšak slupka pak jde snadno pryč.
  2. Rozmačkáme pořádně a smícháme se zbytkem surovin kromě mouky.
  3. Pořádně rozmícháváme, mouku nedávejte všechnu, ale postupně přisypávejte, abyste měli hustší směs. Prostě, aby nebyla moc sypká ani měkká. (nám na to stačily dva hrnky mouky, ale uvidíte
    sami)
  4. Následně máte dvě možnosti – 1) uděláte váleček zhruba o šířce jako budou mít poté noky, necháte mírně vychladit a poté krájíte s nožem, který budete namáčet v oleji, aby se tolik nelepilo anebo i bez
  5. Nebo 2) udělat si z těsta po malých kouscích noky a tvarovat je v rukou zase navlhčených olejem. Obě varianty fungují téměř stejně rychle co se týče času, záleží jak chcete, aby vše vypadalo.
  6. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme na plechu asi 8-10 minut.
  7. Doporučuji po těch 8mi minutách jeden zkusit, protože když to přepečete budete mít dýňovo-mandlové placičky.

No a nepovedlo se mi najít fotku, když byly noky hotové. Směs vyšla asi tak na 50 kousků. Vyzkoušeli jsme oba způsoby a jde opravdu jen o to jaký chcete mít tvar. Co bych doporučil je možná nechat odležet těsto před pečením v lednici, aby se chutě spojily, protože druhá směs, kterou jsme udělali o pár dní později nechutnala pouze jako mandle, ale i dosti dýňově. A recept, ve kterém jsme to použili ukážu brzy..

Směs před tvarováním noků

Leave a Reply

Your email address will not be published.