Kančí ragú na zelenině a víně

Kančí ragú na fazolkách se slaninouJednou za čas zkusit něco nového, co říkáte? Já určitě ano. Kančí maso jsem měl, že bych to spočítal na prstech jedné ruky. Nakonec jsem si našel recept podle Václava Friče a šel jsem do toho. Vyšlo to skvěle a neváhal bych zase si nějakého kaňoura dát.. Výhodou je, že téměř vše na tohle skvělé jídlo jsem si koupil ve Sklizenu a tak mu musím taky vzdát hold jako pravidelný zákazník.

Čas receptu: příprava 10 minut, dušení 40+ minut

Suroviny na 4 porce:

  • 600 g kančího masa, na kostky
  • 2 lžíce tuku (sádlo, olej)
  • 200 g kořenové zeleniny (mix celer, petržel a mrkev), na kostky
  • 1 cibule, na plátky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 pol lžíce medu
  • 2 pol lžíce rajčatového protlaku
  • koření – jalovec, bobkový list, celý pepř, nové koření
  • ½ citronu, oloupaný
  • 0,5 litru vývaru

Postup:

  1. Opečeme kořenovou zeleninu na tuku dozlatova s kořením.
  2. Přidáme cibuli a opékáme vše dokud není také zlatá.
  3. Přidáme med a necháme zkaramelizovat (opatrně míchejte).
  4. Poté přidáme maso, protlak a citron, promícháme a podlijeme do 2/3 vývarem.
  5. Dusíme skoro do měkka a poté přilijeme víno. (Podléváme během dušení podle potřeby a také mícháme občasně)

Varianta s řádnou omáčkou, která však nejde úplně udělat paleo by podle mě stála za hřích, avšak já se rozhodl takto a nebylo tedy třeba ani dávat navíc ocet při konečném dochucování. Do příště si však už vše připravím, aby bylo vše ještě o kousek lepší.

Leave a Reply

Your email address will not be published.