Takže dnešní příspěvek bude naše dnešní snídaně. Recept na ni jsem našel na blogu Paleolifestyle, kde originál byl převzat z Facebooku Chrise Reeceho .
Recept je vcelku velmi jednoduchý a variací na něj máte na tisíce dní, důvodem proč ho postuji je nejen to, že jsme ho prostě měli, ale taky protože nechci mít každý den paleo snídani s vejci.
Čas receptu: vaření 5-10 minut
Suroviny na 2 porce:
- 200 ml kokosového mléka (půl konzervy)
- zhruba 15 g kokosové mouky či 50 g strouhaného kokosu na zahuštění
- kakao, skořice, vanilka, máslo, muškátový ořech, mražené ovoce, med
Postup:
- Do kastrolu (hrnce) dáte kokosové mléko, necháte přivést na nízké teplotě k slabšímu varu.
- Přisypete trochu kokosu, za stálého míchání. Postupně přidáváte kokos po malých částech dokud nemáte požadovanou konzistenci.
A samozřejmě můžeme použít něco na dochucení pokud Vám nejede čistá kaše. My dali kakao a trochu medu a máslo a mražené ovoce, ale jak doporučuje Chris ve svém receptu, co tak třeba dát vanilku, skořici a muškátový oříšek.
Co bych ještě podotkl, tím, že jsme si dali půlku konzervy na dva lidi, bylo to dostatečné, protože jídlo je velmi husté a nasytí velmi, takže nepřehánět s množstvím.
hříšně dobrý blog!
Oh, děkuji! A po pravdě, ani se tady moc nehřeší! Jíme zdravě! 🙂
Mně to z kokosové mouky vůbec nechutná.Zrovna dnes letěla do hrnce slepicim. Je to takové ostré, suché a duši mně to. Možná s té kokosové moučky to bude lepší.
Určitě no, ta kokosová mouka se chová jinak. Kokos drcený je prostě výrazně sušší a nenasaje tolik… To je mi teda líto, já kdysi neměl kokosovou mouku a chutnalo nám to 😉
Vyzerá úžasne, zajtra nakúpim suroviny a v sobotu ráno ju urobím sebe aj priateľovi, dám potom vedieť ako sa podarila 🙂
celkom dobrééé. hlavne rýchle.. kakao som dosladila kokosovým cukrom, určite to ešte niekedy urobím 🙂
Musim suhlasit s Katkou. Pouzila som kokosovu muku a aj ked chut bola dobra, v ustach ostavala ta muka a strasne ma dusila. Nedojedla som to, ale zajtra spravim ovosnu a toto k nej primiesam aj s ovocim. Aspon sa vyuzije. Inak po tyzdni absolutnej nechute k vareniu(nic ma proste nenadcholo) vas blog mi dal novy elan! Prave teraz robim srolovanu omeletu. Moc tesim:)
Dobrý den,
díky za komentář a doufám, že jiné recepty Vám více sednou. Upravil jsem ty množství, protože opravdu 50 g kokosové mouky by zadusilo člověka i kdyby nechtěl. Se strouhaným kokosem je struktura hrubší, ale s moukou je zase hustší a více podobná krupicové kaši.
Přeji hezký den,
Metla
Dakujem pekne. Pojdem odskusat! Vas blog mam stale otvoreny pre inspiraciu:)
Díky! 🙂 Metla
kasu som si robila dnes na veceru, chutila mi s maslom a skoricou,zjedla som ju celu sama ale vobec ma to nezasitilo tak som si spravila este extra 1 falosnu qesqiladu,ktora mi tiez velmi chutila….Skvela inspiracia tato stranka!! Ste skveli!
Díky! Metla
Tak musim rict ze primal se tady nedodrzel, ja radsi jen kokosovy mleko s kokosovou moukou, mrazeny ovoce a zakapnout ghee, nebo kokosovym maslem, tohle je primal a ne kde je umelej cukr, uz sem to vydrzel hodne dlouho bez cukru, i kdyz sem se po 3 tydench musel vratit k nepaleo protoze delam nocni. Ale kokos zastavam s bananem a malinama, je to uzasnej pocit zit zdrave 😊