Ohnivá krkovička

Kousek krkovičky s chilli omáčkou a vařená brokolice

Takže první recept, který přidám je vlastně i paleo. O tom se samozřejmě rozepíšu později a přidám nějaké reference, ale jen tak abyste viděli, co jsem tak v nedávné době stvořil a co mi chutnalo. Rád experimentuji a mám velice rád pálivé jídlo, takže pokud přišla volba, zhodnotit nějaké ty zbytky zeleniny, flákotu masa a pěkně to okořenit neváhal jsem.

Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 1 hodina

Suroviny na 2 porce:

  • 2 plátky krkovičky (+-200g / kus)
  • 1 rajče
  • 1 malá žlutá cibule
  • ½ červené cibule
  • 2 pol lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 pol lžíce sójová omáčka (tamari nebo coconut aminos)
  • 1 pol lžíce hořčice, i více
  • 2 pol lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • stroužek česneku (i více dle chuti)

Postup: 

  1. Červenou cibuli nakrájím na kolečka a vyložím do pekáčku.
  2. Připravím si marinádu z nadrobno nakrájené cibule a rajčete, dvou lžic chilli omáčky, jedné lžíce sójové omáčky a dvou lžic olivového oleje, okořením a promíchám s hořčicí (lžíce i více na zahuštění).
  3. Potřu maso a položím na plátky cibule, peču hodinu na 180°C. Není třeba podlévat ani otáčet.

Příloha je samozřejmě už na Vás, my jsme si dali vařenou brokolici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.