Takže první recept, který přidám je vlastně i paleo. O tom se samozřejmě rozepíšu později a přidám nějaké reference, ale jen tak abyste viděli, co jsem tak v nedávné době stvořil a co mi chutnalo. Rád experimentuji a mám velice rád pálivé jídlo, takže pokud přišla volba, zhodnotit nějaké ty zbytky zeleniny, flákotu masa a pěkně to okořenit neváhal jsem.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 1 hodina
Suroviny na 2 porce:
- 2 plátky krkovičky (+-200g / kus)
- 1 rajče
- 1 malá žlutá cibule
- ½ červené cibule
- 2 pol lžíce sladké chilli omáčky
- 1 pol lžíce sójová omáčka (tamari nebo coconut aminos)
- 1 pol lžíce hořčice, i více
- 2 pol lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- stroužek česneku (i více dle chuti)
Postup:
- Červenou cibuli nakrájím na kolečka a vyložím do pekáčku.
- Připravím si marinádu z nadrobno nakrájené cibule a rajčete, dvou lžic chilli omáčky, jedné lžíce sójové omáčky a dvou lžic olivového oleje, okořením a promíchám s hořčicí (lžíce i více na zahuštění).
- Potřu maso a položím na plátky cibule, peču hodinu na 180°C. Není třeba podlévat ani otáčet.
Příloha je samozřejmě už na Vás, my jsme si dali vařenou brokolici.