Dnešní recept je inspirován italskou kuchyní a dosti i tím jak vypadá pizzou. Bohužel žádné fotky, které jsme udělali nevypadají až tak dobře jako jídlo samotné bylo. Recept pochází opět z kuchařky jídel 5 ingrediencí do půl hodinky z edice Reader’s Digest. Tak jdeme tedy na to!
Čas receptu: příprava 5 minut, smažení & pečení 15-25 minut
Suroviny na 2 porce:
- 2 kuřecí prsa
- hrst bazalkových lístků, nadrobno
- 100 g čedaru nebo goudy, nastrouhaný
- 1 pol lžíce tuku
- 250 ml rajčatové omáčky
- sůl, pepř
- příloha – salát
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme kuřecí kousky z obou stran dozlatova (cca 2-3 minuty/strana).
- Odložíme na papírovou utěrku a osušíme od oleje.
- Rozehřejeme si rajčatovou omáčku, kterou můžeme libovolně dochutit.
- Nalijeme polovinu omáčky do nádoby na pečení, vložíme osolené a opepřené maso.
- Potřeme maso zbytkem omáčky a zasypeme sýrem smíchaným s bazalkou.
- Pečeme zhruba 5 minut na plný výkon pod grilem.
Lehký a moc pěkně vypadající recept. Připravím si co nejdříve na oběd 🙂 Děkuji moc za tuhle stránku. Všechny recepty jsou hodně moc inspirativní a paleo i primal stravování se mi moc líbí a jsem ráda, že jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, abych se mohla stravovat co nejvhodněji to jde a tím podpořila jak moje zdraví tak i zdraví mých nejdražších. Děkuji 🙂
Dobrý den,
díky, jsem rád, že se Vám líbí.
Metla