Zapečné kuřecí kousky na italský způsob

Kuřecí steaky na italský způsob podávané se salátem a džusem z jablka a zelíDnešní recept je inspirován italskou kuchyní a dosti i tím jak vypadá pizzou. Bohužel žádné fotky, které jsme udělali nevypadají až tak dobře jako jídlo samotné bylo. Recept pochází opět z kuchařky jídel 5 ingrediencí do půl hodinky z edice Reader’s Digest. Tak jdeme tedy na to!

Čas receptu: příprava 5 minut, smažení & pečení 15-25 minut

Suroviny na 2 porce:

  • 2 kuřecí prsa
  • hrst bazalkových lístků, nadrobno
  • 100 g čedaru nebo goudy, nastrouhaný
  • 1 pol lžíce tuku
  • 250 ml rajčatové omáčky
  • sůl, pepř
  • příloha – salát

Kuřecí steaky na italský způsob před zapečenímPostup:

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme kuřecí kousky z obou stran dozlatova (cca 2-3 minuty/strana).
  3. Odložíme na papírovou utěrku a osušíme od oleje.
  4. Rozehřejeme si rajčatovou omáčku, kterou můžeme libovolně dochutit.
  5. Nalijeme polovinu omáčky do nádoby na pečení, vložíme osolené a opepřené maso.
  6. Potřeme maso zbytkem omáčky a zasypeme sýrem smíchaným s bazalkou.
  7. Pečeme zhruba 5 minut na plný výkon pod grilem.

2 thoughts on “Zapečné kuřecí kousky na italský způsob

  1. Lehký a moc pěkně vypadající recept. Připravím si co nejdříve na oběd 🙂 Děkuji moc za tuhle stránku. Všechny recepty jsou hodně moc inspirativní a paleo i primal stravování se mi moc líbí a jsem ráda, že jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, abych se mohla stravovat co nejvhodněji to jde a tím podpořila jak moje zdraví tak i zdraví mých nejdražších. Děkuji 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *