Podobné jídlo jsem si dával v jedné restauraci, bylo to trochu jinak – panenka byla v pepři, soli a oleji a špikována česnekem. A tak mě jednoho dne napadlo, že bych si večer nebo ráno mohl připravit jednoduchou marinádu s trochou bylinek a česneku a špikovat to slaninou, kterou jsem k tomu chtěl přidat. Rozhodně to chutnalo lépe, protože ona špikovaná panenka byla s syrovým česnekem a ten byl opravdu převládající nad ostatními chutěmi. Jako přílohu jsme si dali kořenovou zeleninu, smíchanou s růžičkovou kapustou a květákem a jen lehce orestované na troše sádla.
Čas receptu: příprava 10 minut, marinování 1+ hodina, grilování 5-10 minut
Suroviny na 4 porce:
- 400 g vepřové panenky
- 80 g slaniny, na tlustší hranoly
- pár pol lžic olivového oleje
- 3 stroužky česneku, oloupané, rozmáčknuté nebo nahrubo nakrájené
- 2-3 snítky rozmarýnu
- sůl, pepř
- příloha: kořenová zelenina s růžičkovou kapustou
Postup:
- Omyjte a osušte panenku, zbavte přebytečného tuku či blan. Případně i nakrájejte na více kousků.
- Dlouhým tenkým nožem do ní zakrojte, tak abyste vytvořili díru. Nebo můžete vytvořit více otvorů.
- Vložte hranoly slaniny, osolte a opepřete.
- Smíchejte s olejem, rozmarýnem a česnekem a nechte alespoň hodinu marinovat.
- Poté už jen vytáhněte, nechte prohřát na pokojovou teplotu a dejte grilovat dle toho jak máte rádi propečené maso (tedy od 2-5 minut).
- Poté nechte odstát polovinu grilovacího času a nakrájejte.
Bez tohohle blogu bych asi nepřežila, díky za další výbornej recept:)
Ale určitě přežila! Ale jsem rád, že se Vám líbí!