První recept, který jsem vyzkoušel, z pro mě dlouho zbytečně přehlíženého blogu Veselé Borůvky byl tento. Původně jsem ho nechtěl pouštět do světa, dokud to nezkusím podruhé, protože se prostě nepovedl jak měl. Samozřejmě chybami jsem se poučil a na podruhé už vše vyšlo značně lépe. No a protože se prakticky držím receptu, úplně bod po bodu jako je popsán na výše zmíněném linku berte tohle hlavně jako propagaci skvělého blogu, pro Vaši inspiraci.
Čas receptu: příprava 10 minut, pečení 40 minut
Suroviny:
- 300 – 400 g švestek nebo blum, vypeckované a nakrájené
- 1 čaj lžíce kokosového oleje, na vymazání formy
- 80 g medu
- 200 g vlašských ořechů
- špetka kypřícího prášku či jedlé sody
- 1 vejce
- špetka skořice
Postup:
- Nakrájíme si švestky nebo blumy a vypeckujeme, snažil jsem se udělat vrstvu o stejné výšce s výplní mezer odkrojenými částmi ostatních blum.
- Vymažeme pečící nádobu kokosovým olejem a vyskládáme blumy/švestky do ní.
- Pečeme na 180°C po dobu 20ti minut.
- Mezitím si připravíme těsto v kuchyňském robotu. Smícháme všechny suroviny a rozmixujeme.
- Vyndáme z trouby a natřeme to krásně lepkavé těsto rovnoměrně po povrchu švestek.
- Pečeme dalších 20 minut při stejné teplotě.
- Poté už jen rozkrojíme, otočíme a jíme!