A je to tady, splnili jsme si jedno z těch přání na něco co potřebujeme, ale nekoupili jsme si alespoň jeden rok, protože jsme to stále odkládali. Koupili jsme si sušičku, protože s ní se dají dělat kouzelné produkty a zdravě! První kolo tedy začalo včera, 14ti hodinnovým sušením různých plodů. Podle návodu od ETA, jsem vyzkoušel pár postupů, jako například namáčení jablek v citrónu, aby nezhnědla při sušení. Dále pak už jen regulerní sušení různých druhů ovoce.
Čas receptu: sušení 6-14 hodin
Suroviny na cca 0,5 kg :
- 5 velkých jablek, na osminy nebo plátky
- 7 banánů, na plátky 1 cm
- 1 ananas, oloupaný a střed vykrojený
- 15-20 jahod, na plátky o více než 0,5 cm
- sušička
Postup:
- Má drahá polovička mi poradila lepší postup, než který jsem aplikoval, takže nejlepší je tedy, začít vše sušit dohromady společně a postupně po x hodinách vyndat co už je hotové. Když to uděláte naopak, že budete postupně přidávat, může se stát, že nakonec Vám to poslední nevyjde jako hotové.
- Nakrájíme si tedy ovoce a rozložíme na pláta sušičky, tak aby se nepřekrývaly a nezabíraly celou plochu pláta, aby mohl vzduch proudit.
- Jablka můžeme namočit do 0,25 l vody + 1 pol lžíce citrónové šťávy a pak osušit, aby nehnědly.
- Zapneme na plný výkon (pokojová teplota + 60°C) a sušíme … jablka a jahody cca 6-7 hodin, ananas 14 hodin, banány 10-12 hodin.
Sušené ovoce mám moc ráda, ale na čerstvé nic nemá! 🙂
Moc hezký blog:)
Děkuji a držím palce s Tvým blogováním!