Rajčata plněná sýrem

Rajče plněné sýrem a dalšímNení nad to použít co nejčerstvější suroviny z kvalitních zdrojů, vychutnat si jak jak se nádherně propojí chutě a jde cítit každá složka. Každá z nich samotná je skvělá, ale propojení je ještě dělá lépe. Určitě už uvažujete proč se sakra nad tím tak rozplývám, ale bylo to prostě vynikající. Jednoduše rychlé a variant tisíce. Inspirace přišla odsud.

Čas receptu: příprava 10-15 minut, grilování 10 minut

Suroviny:

  • 5 velkých rajčat
  • 50 g parmezánu, nahrubo
  • 100 g sýra s modrou plísní, na kousky
  • tři snítky oregána a bazalky
  • pár lístků špenátu
  • 50 g šunky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Odkrojíme vrchy rajčat a vykrojíme vnitřek, vyndám semínka.
  2. Nakrájíme všechnu náplň na menší kousky a klademe první koření a bylinky.
  3. Poté přidáme modrý sýr a navrch přidáme parmezán. (Nemusíte se bát je pořádně nacpat)
  4. Předehřejeme troubu nebo gril a grilujeme 10 minut při alespoň 220°C

Plněná rajčata před pečením - vedle leží lilkové minipizzy

Leave a Reply

Your email address will not be published.