Velice často chodíme do jedné asijské restaurace a vzhledem k tomu, že vůbec netušíme z čeho a jak vaří, po přechodu na paleo máme však pár možností, které stále jdou. Některé jen s drobným přešlapem, který však mohou kompenzovat surovinami, které bychom tam jinak nečekali. Milujeme jejich kachnu na jakýkoliv způsob, ale většinou si stejně dáme polévku. Rozhodl jsem se proto napodobit chuť a způsob, takže má drobná variace na asijský styl a chuť naší oblíbené polévky.
Čas receptu: příprava 10 minut
Suroviny:
- 1 l kuřecího vývaru
- hrst vařeného kuřecího masa na osobu
- 1 mrkev, na tenké proužky
- 1 brokolicový stonek, oloupaný a na tenké proužky
- ¼ pórku, na tenké proužky
- 1 pol lžíce tekutého chilli
Postup:
- Předem – Připravíme si jednoduchý vývar, nekořeníme výrazně a obereme maso z kostí.
- Ohřejeme vývar a na poslední chvíli přihodíme zeleninu a asi dvě minuty vaříme, aby mírně změkla.
- Do každé misky/talíře dáme na dno maso, požadované množství chilli a přelijeme polévkou.
- Případně ještě dochutíme po přimíchání dalším chilli.
Super vyuziti zbytku brokolice! Ja ho zatim vzdy vyhazovala…Dikec 😉