Pikantní kuřecí polévka

Pikantní kuřecí polévkaVelice často chodíme do jedné asijské restaurace a vzhledem k tomu, že vůbec netušíme z čeho a jak vaří, po přechodu na paleo máme však pár možností, které stále jdou. Některé jen s drobným přešlapem, který však mohou kompenzovat surovinami, které bychom tam jinak nečekali. Milujeme jejich kachnu na jakýkoliv způsob, ale většinou si stejně dáme polévku. Rozhodl jsem se proto napodobit chuť a způsob, takže má drobná variace na asijský styl a chuť naší oblíbené polévky.

Čas receptu: příprava 10 minut

Suroviny:

  • 1 l kuřecího vývaru
  • hrst vařeného kuřecího masa na osobu
  • 1 mrkev, na tenké proužky
  • 1 brokolicový stonek, oloupaný a na tenké proužky
  • ¼ pórku, na tenké proužky
  • 1 pol lžíce tekutého chilli

Postup:

  1. Předem – Připravíme si jednoduchý vývar, nekořeníme výrazně a obereme maso z kostí.
  2. Ohřejeme vývar a na poslední chvíli přihodíme zeleninu a asi dvě minuty vaříme, aby mírně změkla.
  3. Do každé misky/talíře dáme na dno maso, požadované množství chilli a přelijeme polévkou.
  4. Případně ještě dochutíme po přimíchání dalším chilli.

One thought on “Pikantní kuřecí polévka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *