K mladému hrášku mám pozitivní přístup. Neshoduje se až tak úplně s botanickým zařazením pro paleo suroviny (je to luštěnina), ale přesto prostě ten mladý, hezky za čerstva zmražený mi přijde přínosný a hlavně – velmi chutný. V tomto případě není hlavní ingrediencí, ale přesto dodává něco navíc do celého jídla. Inspirací se mi stal recept z tuším Albert Magazínu ze září, ale nejsem si už jistý, vše jsem dělal z hlavy poté co jsem ho chtěl realizovat.
Čas receptu: příprava 10 minut, vaření 15 minut
Suroviny na 2 porce:
- 1 střední cuketa, na menší kostky nebo kolečka
- hrst mladého hrášku
- trocha petrželky, nadrobno
- 1 jarní cibulka, nahrubo
- 4 vejce
- sůl, pepř
- 1 pol lžíce tuku dle Vaší volby (sádlo, kokosový či olivový olej, atd.)
Postup:
- Na rozehřáté pánvi na tuku osmažíme cuketu dokud nezměkne (3-5 minut).
- Přidáme hrášek, cibulku a petrželku a promícháme obsah pánve.
- V misce si rozmícháme vejce s kořením a vlijeme do pánve ke zbytku surovin.
- Necháme prohřát, aby se vejce uvařily (po pár minutách můžete vypnout zdroj tepla a zakrýt poklicí).