Druhý doplněk carnit byla nakládaná cibule. Není to nic náročného a vlastně jsme si ji hodně oblíbili od druhého momentu, co jsme ji měli. První byl opravdu nepříjemný, protože jsem to přehnal s chilli (půlka habanero papričky na půlku cibule). Podruhé jsme už však ubrali a vše sedí jak by mělo. Výhodou je, že pokud se to nepřežene, tak vše natáhne chutě dohromady – cibule bude mírně pálivá, stejně jako lák, a chilli se mírně zjemní. Dohromady se to snoubí s oregánem a prostě perfektně to sedí do celého konceptu – cibule by tam totiž jinak moc chyběla. Pokud nemáte oregáno mexické (které má mírný citrusový podtón a botanicky je něco jiného), můžete dát naše tradiční, rozdíl není až tak velký.
Čas receptu: příprava 5-10 minut, marinování 1+ hodina
Suroviny na 350 ml:
- 200 ml jablečného nebo bílého vinného octa
- jedna červená cibule, na kostičky asi tak 0,5 cm
- 1 pol lžíce čerstvého oregána nebo 1 čaj lžíce sušeného
- 1 jalapeňo chilli paprička, nadrobno nebo prolisovaná
- špetka soli
Postup:
- Chilli nakrájejte nadrobno nebo rozmačkejte na pastu.
- Nakrájejte cibuli a smíchejte v misce s chilli a octem.
- Dosypte oregáno a špetku soli a mírně promíchejte.
- Nechte odstát v pokojové teplotě alespoň 30 minut, ale lépe hodinu.